De fem bästa veganska chokladkakorna

Choklad är gott, det kan nog de allra flesta hålla med om. Dessvärre är klassiker som Marabou mjölkchoklad inte veganska (vilket man kanske förstår på namnet). Men idag finns det faktiskt en rad riktigt goda chokladkakor som är helt veganska. Här rankar vi de fem bästa som vi har recenserat.

Green Star vegankaka mörk – vegansk choklad

1. Green Star vegankaka mörk

Den här varianten från tillverkaren Green Star valde vi att ge hela fem stjärnor. Detta då den har en riktigt grym smak och dessutom ligger väldigt nära det vi minns att icke-vegansk mörk choklad smakar som.

Här kan du läsa hela recensionen.

Lindt Hello Sweet n' Salty Popcorn – vegansk choklad

2. Lindt Hello Sweet n’ Salty Popcorn

Chokladmakaren Lindt erbjuder flera veganska varianter i sitt sortiment. Den allra bästa tycker vi är den här, som är smaksatt med popcorn. Den har väldigt mycket krisp, och smakar dessutom gott! Vi gav den här produkten en femma när vi recenserade den.

Här kan du läsa hela recensionen.

Lindt Hello Vegan Cookie – vegansk choklad

3. Lindt Hello Vegan Cookie

Även på tredje plats återfinns Lindt. Den här gången med en kaka som är fylld med kakor! En riktig höjdare för dem som gillar en choklad som är riktigt söt. Vi tycker att den smakar lite som en chokladboll, och det är det ju absolut inget fel med. Vi gav den en fyra i vår recension.

Här kan du läsa hela recensionen.

4. Änglamark Chocolate Vegan

Det här är den enda produkten på den här listan som inte kommer från varumärkena Green Star eller Lindt. Den är istället ifrån Coops ekologiska varumärke Änglamark. Den smakar riktigt mycket kakao, men inte på ett sätt så att det blir jobbigt att äta. Dessutom är den helt fri från konstiga eftersmaker. Vi gav den en fyra i betyg när vi recenserade den.

Här kan du läsa hela recensionen.

Green Star vegankaka hasselnöt – vegansk choklad

5. Green Star vegankaka hasselnöt

Även på femte plats återfinner vi en vegankaka från varumärket Green Star. Den här varianten är smaksatt med hasselnöt. Och Gud vad mycket hasselnötter den innehåller. Här har man verkligen inte sparat på krutet. Vi gav den här produkten en fyra i betyg när vi recenserade den.

Här kan du läsa hela recensionen.

Läs mer: