De 5 bästa veganska burgarna som säljs i matbutikerna

Burgare är en favorit bland många såväl köttätare som veganer. De senaste åren har det kommit allt fler alternativ gjorda för den senare målgruppen. I den här artikeln har vi samlat de fem bästa alternativen som återfinns i matbutikernas frys- och kyldiskar. Häng med!

Beyond Burger – vegansk burgare från Beyond Meat

1 . Beyond Burger från Beyond Meat

De senaste åren har två varumärken kommit att bli vegovärldens kanske mest hajpade. Det ena är Impossible Foods, det andra är Beyond Meat. Båda bolagen har samma affärsmodell: att skapa produkter som smakar exakt som kött – utan att innehålla några animalier alls.

Impossible Foods produkter finns inte i Sverige (eller Europa för den delen, vilket beror på EU-regler). Men Beyond Meats burgare kan du köpa i de flesta svenska matbutiker. Och jisses vilken bra burgare det är: saftig, med en lite rökig och framförallt köttig smak. När vi recenserade Beyond Burger gav vi den högsta betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Anamma vegoburgare – vegansk hamburgare

2. Vegoburgare från Anamma

Anamma är ett varumärke som brukar stå för bra produkter. Detta gäller även den här varianten, som är en riktigt god burgare. Den har en riktigt bra smak, och en om möjligt ännu bättre stekyta. Den allra största fördelen är dock att burgaren liksom blöder, precis som riktigt kött gör. Detta resulterar i en väldigt saftig produkt, som är svår att inte tycka om. När vi recenserade produkten gav vi den högsta betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

3. Crunchy fillet burgers från Quorn

Den här burgaren skiljer sig något från de andra produkterna på listan. Den är nämligen gjord för att påminna om en panerad kycklingburgare. Detta lyckas den utmärkt med. Smaken är bra, och likaså konsistensen. När vi recenserade Quorn-burgaren gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Hälsans kök Plant Based Burger – vegansk hamburgare

4. Plant-Based Burger från Hälsans kök

Hälsans kök är något av en veteran på den svenska vegomarknaden. Så länge vi kan minnas har deras olika produkter funnits i frysdiskarna. Den här burgaren är en av de bättre. Den har en grym stekyta, en härlig konsistens och smakar dessutom likt ”vanligt” kött. Det här är helt enkelt riktigt bra produkt. När vi recenserade den gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Vegme burgare av ärta och quinoa

5. Burgare av ärta och quinoa från Vegme

Det här är den enda produkten på listan som återfinns i kyldisken. Alla andra varianter är frysta. Det är lite konstigt: man tänker att färskt borde vara godare – men så är det hursomhelst. Den här varianten smakar hur som helst bra, även om den behöver lite extra kryddning. När vi recenserade den gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Läs mer: