Quorn crunchy fillet burgers – veganska kycklingburgare

4.5
(2)
Lyckas veteranerna på Quorn återskapa smaken av en kycklingburgare? Vegojakt har testat produkten och blivit glatt överraskade. Alla som var vegetarianer, eller veganer, på 00-talet minns Quorn. Företagets produkter var – tillsammans med de från Hälsans kök – nästintill synonyma med substitut till kött. Ett problem var dock att de inte var särskilt goda. De smakade ofta gummi, och hade i stort sett aldrig kryddats ordentligt. Nu har Quorns produkter hamnat lite i skuggan av de från nya konkurrenter – men företaget fortsätter att sälja mat som hittas i de flesta av landets frysdiskar.

Tidigare har Vegojakt testat Beyond Meats burgare. Det är en produkt som vi gav högsta betyg. Detta dels på grund av den goda smaken, dels på grund av hur nära den ligger hamburgare av kött. Quorn försöker med sin produkt göra något liknande, men med kyckling.

De lyckas faktiskt riktigt bra med uppdraget. Precis som vid Beyond-testet har vi här med oss en köttätare som kan bekräfta att den här produkten ligger mycket nära originalet. Dessutom är smaken väldigt god. Till skillnad från många andra vegoprodukter är de här burgarna riktigt välkryddade. Det är kul, speciellt för oss som minns smaklösheten som brukade utmärka produkterna under företagets storhetstid. Det enda som finns att klaga på är att paneringen hade kunnat vara mer frasig – i så fall hade det här varit en fullpottare.

Betygsätt den här produkten

4.5 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar