Beyond Burger – vegansk burgare från Beyond Meat

Beyond Burger – vegansk burgare från Beyond Meat

3.7
(3)
Vegojakt har testat Beyond Burger från amerikanska Beyond Meat. Det är en produkt som verkligen håller vad den lovar. För några år sedan började två amerikanska företag, Impossible Foods och Beyond Meat marknadsföra varsina frysta veganska hamburgarpuckar. Dessa kom snabbt att omskrivas i världens medier, och de båda företagen tog in flera miljarder kronor i riskkapital. Varför denna hajp för en vanlig frysprodukt? kan man fråga sig. Svaret på denna fråga är enkelt: de båda företagens respektive produkter uppges både se ut som, och smaka precis som, kött.

Impossible Foods variant säljs inte i Sverige. Detta eftersom den innehåller en genmodifierad typ av jäst som inte får säljas inom EU. Beyond Meats burgare har dock inte det problemet – och finns att köpa i många svenska livsmedelsbutiker.

Hur lyckas då det amerikanska företaget med att nå upp till sitt löfte om en produkt som smakar precis som kött. Vid testningen har vi med en köttätare som bekräftar: det här smakar väldigt, väldigt likt riktigt kött. Nästan så att det skulle vara svårt att särskilja de två produkterna i ett smaktest.

De av oss som inte har ätit animaliskt på ett tag kan bara säga att det här är en väldigt god produkt. Smaken är lätt rökig, och i varje tugga finns en saftighet som är ovanlig hos icke-animaliska produkter. Det här är en riktig fullträff som vi rekommenderar till alla, oavsett om du är vegan eller bara vill dra ner på ditt köttätande.

Betygsätt den här produkten

3.7 / 5. 3

Var först med att betygsätta

Ett svar

  1. Jag var väldigt hoppfull för en bra vegansk ”burgare” efter jag såg Mark Robers video på Beyond Meat och Impossible Foods. Jag lyckades få tag på Beyond Meat burgaren och hade exakt samma tillbehör som jag alltid har till vanliga burgare. Jag var hela tiden taggad för att testa den och var inte kritisk bara för att den var vegansk. Jag bryr mig faktiskt inte vad det är jag äter, bara det är gott och har mycket näring. Under tillagningen så luktade det inte riktigt som en burgare, men det dofta ändå helt okej.

    Jag ska beskriva smaken i en mening; Det är första gången jag inte lyckats äta upp en burgare. Till en början så var smaken skrämmande likt vanligt kött, och det hade varit svårt att veta ifall den var vegansk ifall man äter den med tillbehör. Men sen kom eftersmaken. Tänk dig en söt men samtidigt besk eftersmak. Och absolut inte som en Sweet & sour dipp, utan som man smaksatt burgaren med någon fruktig söthet (inte sockrig söthet). Det visar sig att Beyond Meat använder äpple för att efterlikna köttets färg, och enligt min teori så efterlämnar äpplet den söta smaken. Eftersmaken var helt enkelt vidrig och förstörde burgaren totalt.

    Ett bra koncept som redan kommit en lång bit, men som har lika långt kvar innan jag som köttätare byter ut nötkött mot denna produkten

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Ett svar

  1. Jag var väldigt hoppfull för en bra vegansk ”burgare” efter jag såg Mark Robers video på Beyond Meat och Impossible Foods. Jag lyckades få tag på Beyond Meat burgaren och hade exakt samma tillbehör som jag alltid har till vanliga burgare. Jag var hela tiden taggad för att testa den och var inte kritisk bara för att den var vegansk. Jag bryr mig faktiskt inte vad det är jag äter, bara det är gott och har mycket näring. Under tillagningen så luktade det inte riktigt som en burgare, men det dofta ändå helt okej.

    Jag ska beskriva smaken i en mening; Det är första gången jag inte lyckats äta upp en burgare. Till en början så var smaken skrämmande likt vanligt kött, och det hade varit svårt att veta ifall den var vegansk ifall man äter den med tillbehör. Men sen kom eftersmaken. Tänk dig en söt men samtidigt besk eftersmak. Och absolut inte som en Sweet & sour dipp, utan som man smaksatt burgaren med någon fruktig söthet (inte sockrig söthet). Det visar sig att Beyond Meat använder äpple för att efterlikna köttets färg, och enligt min teori så efterlämnar äpplet den söta smaken. Eftersmaken var helt enkelt vidrig och förstörde burgaren totalt.

    Ett bra koncept som redan kommit en lång bit, men som har lika långt kvar innan jag som köttätare byter ut nötkött mot denna produkten

Lämna ett svar