Vegme burgare av ärta och quinoa

Vegme burgare av ärta och quinoa

4
(1)
Vegme burgare av ärta och quinoa vill vara ett alternativ för burgarälskaren som inte äter kött. Vegojakt har testat den.

Alla som blev veganer (eller lakto-ovo vegetarianer) för mer än 10-15 år sedan minns dem: grönsaksburgarna. Man fick dem när det stod hamburgare på menyn i skolan, när det skulle grillas (vilket det var usla för, eftersom de inte kunde hålla ihop) och när man var hos någon som kommit på att en person inte äter kött 15 minuter innan middagen.

Förutom ovanstående problem, att puckarna hade svårt att hålla ihop, var problemet att de helt enkelt inte var särskilt goda. I dag säljs de förvisso fortfarande, men frågan är om någon köper dem. I stället har de – i takt med att det blivit allt mer vanligt att människor byter ut köttet mot vegoalternativ – kommit att till stor del bytas ut av produkter som satsar på att komma så nära den animaliska varianten som bara möjligt. Just en sådan produkt är Vegme burgare av ärta och quinoa.

Som med många färdiga vegoprodukter är det viktigt att man kryddar de här burgarna ordentligt. De kan knappast kallas för smakrika. Med lite salt och chili som smakförhöjare blir de riktigt goda. Viktigare är så klart hur burgaren känns i munnen; smak kan man alltid lösa på egen hand om produkten inte är direkt äcklig. Och konsistensen levererar faktiskt. Här finns det ett ordentligt tuggmotstånd som gör att de inte bara faller sönder i munnen – samtidigt som de inte är alltför hårda.

Precis som Vegme Pulled Original, Vegmes variant av köttätarnas pulled pork, är det här en riktigt bra produkt. Det finns helt enkelt inte särskilt mycket att klaga på, även om den inte heller kan kallas för livsförändrande. Den kommer att passa såväl de som precis slutat äta animaliskt – som de som minns grönsakspuckarnas storhetstid.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar