Vegme pulled original

Vegme Pulled Original – vegansk pulled pork

4
(1)
Vegojakt har testat produkten Pulled Original från Vegme, som utlovar att vara ett köttfritt alternativ till animaliska produkter som pulled pork och pulled chicken.

Vissa mattrender försvinner lika fort som de kommer. När var till exempel senaste gången någon avnjöt en dalgonakaffe eller gjorde en Tiktok-pasta? Andra blir mer långvariga. Ett sådant exempel är så klart västvärldens fascination för sushi, som började som en fluga i USA på 80-talet. Ett annat är vi svenskars fäbless för all mat som marknadsförs som ”pulled”.

Många minns det säkert som om det var igår: hur hela (eller snarare halva) Sverige runt 2011 fick för sig att de var någon form av amerikanska alfamän. Det skulle sparas till helskägg, det skulle lyssnas på country, det skulle drickas IPA så besk att smaklökarna förtvinade – och framför allt: det skulle ätas kött som legat i flera dagar på grillen.

Efter denna initiala trend följde de oundvikliga färdigprodukterna. När kötthetsen började avta och ersättas med ett större intresse för grön mat började dessa även dyka upp i vegetarisk form. Där är vi nu, och Vegmes produkt Pulled Original är ett resultat av just denna utveckling.

Smaken på denna produkt är inte mycket att hänga i julgranen. Den är nämligen inte särskilt framträdande. Detta spelar dock mindre roll i våra ögon. Styrkan ligger inte i smaken. I den här typen av produkter är det istället långt viktigare med bra konsistens – krydda kan man ju göra själv – och denna är faktiskt riktigt bra. Produkten är sojabaserad, vilket ibland kan innebära att det blir väl gummiaktigt. Så är dock inte fallet här. Visst finns det ett tuggmotstånd, men det ligger på en bra nivå: varken för hårt eller mosigt.

En på det stora hela bra produkt. Ät den gärna med Zeinas goda hummus.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar