5 veganska husmansklassiker du kan köpa i butik

Husmanskost är ju gott! Många av de svenska klassikerna är tyvärr köttbaserade, men som tur är finns det en hel del varianter som är helt fria från animalier. I den här artikeln listar vi de fem godaste som vi har smakat.

Felix Veggie Krögarpytt Vegetarisk

1. Felix veggie krögarpytt vegetarisk

Pyttipanna är en riktig svensk klassiker. Den här varianten byter ut köttbitarna mot soja – men lyckas behålla den klassiska smaken. Visst märks det att det är ett halvfabrikat vi har att göra med – men ibland orkar man ju inte skära upp en massa potatis i jättesmå kuber.

Här kan du läsa vår recension av produkten.

Ica ärtsoppa - vegansk
Ica ärtsoppa – vegansk

2. Ica ärtsoppa

Ärtsoppa är som bekant något av en vattendelare. Men vi älskade den här varianten när vi testade den. Konsistensen är bra och smaken är precis så där kryddig som man vill att den ska vara.

Hela recensionen kan du läsa här.

Felix veggie vegetariska delikatessbullar - Veganska köttbullar
Felix veggie vegetariska delikatessbullar – Veganska köttbullar

3. Felix veggie vegetariska delikatessbullar

Få saker är så svenska som köttbullar – framförallt eftersom det knappast är någon speciellt svensk rätt. De här bollarna funkar riktigt bra som vardagsmåltid när tiden tryter. Inte ens de största köttälskarna kommer känna någon skillnad mellan dessa och originalet.

Här är vår recension av denna goda produkt.

Astrid & aporna rökig l*x

4. Astrid & aporna rökig l*x

Rökt lax är knappast heller något vi svenskar uppfunnit. Men det är ju samtidigt en del av många svenska klassiker, som till exempel smörgåstårta. Den här varianten är hursomhelst väldigt god – trots att bitarna knappast ser ut som vanlig lax.

Här kan du läsa hela recensionen.

Anamma stenugnsbakad pizza vegokebab

5. Anamma stenugnsbakad pizza vegokebab

En riktigt god vegansk version av Sveriges nationalrätt.

Hela recensionen kan du läsa här.

Läs mer: