Felix Veggie Krögarpytt Vegetarisk

Felix Veggie Krögarpytt Vegetarisk

4.3
(3)
Veggie Krögarpytt från det klassiska märket Felix är en del i deras satsning på att utöka sitt sortiment av veganska och vegetariska produkter. På förpackningen anges att det ger 70 procent lägre klimatavtryck än den köttiga versionen och det kan förhoppningsvis få även de som är lite tveksamma till växtbaserad kost att våga prova.

Krögarpytten innehåller potatis, lök och bitar av sojaprotein, allt tärnat i små kuber som är mycket finare än om man gjort egen pyttipanna. Smaken är mycket lik den animaliska versionen – det är klassisk pytt så som den smakar i skolmatsalen, på vägkrogen eller direkt från påsen. Det är en smak som är väldigt tydligt ett halvfabrikat, men det betyder inte att det inte är gott. Det smakar inte som hemmagjord pytt, men vissa dagar är det precis det man vill ha. 

Vid provsmakningen stektes den på medelvärme i lite matfett, men om man ska göra mycket går det säkert bra att tillaga den i ugn. En påse räcker till två rätt rejäla portioner. Som det mesta annat blir det godare med tillbehör. Inlagda rödbetor är en favorit att ha till, men andra föredrar ketchup, HP-sås eller Worcestershiresås (varning för att den sällan är vegansk) kan ge en liten extra kick.

Sammanfattningsvis är det här ett mycket bra veganskt alternativ till en älskad animalisk rätt. Lik i smak och konsistens och lätt att både tillaga och äta. En bra vardagsmiddag!

Betygsätt den här produkten

4.3 / 5. 3

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar