Astrid & aporna rökig l*x

Astrid & aporna rökig l*x

3.5
(2)
Astrid & aporna rökig l*x är ett vegansk alternativ till rökt lax, som kommer i tunna skivor. Den veganska laxen passar fint på en lyxigare smörgås, i exempelvis en smörgåstårta eller varför inte på julbordet tillsammans med en pepparrotssås?

Jag vill börja med det dåliga, för att sedan övergår till de många bra sakerna med den här produkten. Det här är inte en sån där vegoprodukt som skulle ”lura” köttätare. Det ser verkligen inte ut som lax och det har inte nog lika smak eller konsistens för att tas för animalisk lax i exempelvis en röra. Däremot fyller det samma funktion som rökt lax och för mig är det viktigare än att det är exakt likt.

Smaken är mild och god med en hel del fiskighet och distinkt röksmak. De tunna skivorna gör att det inte blir överväldigande mycket i munnen på samma gång vilket är trevligt. Trots att det inte ser ut som fisk ser det trevlig ut och tillsammans med en dillvippa kan man skapa förtjusande snittar eller imponerande smörrebröd.

Astrid & aporna är ett märke som funnits länge på svenska marknaden och som har söta förpackningar på sina många produkter. De är dock ojämna och vissa, som den rökiga l*axen, är mycket bra medan andra, som exempelvis deras färdiga k*ckl*ngbitar är direkt dåliga. Men favoriterna, som ibland kan vara lite svåra att få tag på, är väl värda att leta reda på.

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar