Astrid & aporna k*ckl*ngbitar

Astrid & aporna k*ckl*ngbitar

1
(1)
Astrid & aporna k*ckl*ngbitar är ett veganskt alternativ till kycklingbitar som är färdigt att äta. Det är gjort av främst soja och vete och är färdigt att äta direkt ut förpackningen, även om det tjänar på att stekas upp.

Jag är kluven till Astrid & aporna. De har några produkter som jag verkligen gillar, exempelvis både deras rökta och kokta sk*inka och deras rökta l*x (veganska alternativ till skinka och lax, om det inte framgick av de lite kryptiska namnen). De har även produkter som helt enkelt inte är bra. Tyvärr är k*ckl*ngbitarna mer i den senare kategorin.

Kycklingalternativet smakar soja på det där sättet som vegoprodukter smakade för många år sedan, innan veganer blev en grupp som många valde att faktiskt satsa lite på och ge vettiga alternativ. Vi testade bitarna både stekta med rätt tung kryddning och direkt ur förpackningen tillsammans med Rydbergs Mangoraja i en baguette. Trots kryddningen gick den skarpa sojasmaken av bitarna igenom och förstörde mycket. Det var godare varmt än i currysalladen, men fortfarande inte lika bra som många andra produkter på marknaden. Konsistensen är torrare än vad som hade varit önskvärt. Man brukar säga att det mesta smakar som kyckling, så det är märkligt att man här misslyckats så fatalt.

Utseendet på bitarna är dock oklanderligt. Det är kanske därför besvikelsen är så stor – det ser mycket bättre ut än det smakar. Det finns en gren av vegansk mat som mest försöker efterlikna hur olika animaliska produkter ser ut. Själv är jag mycket mer intresserad av att det smakar gott.

Det finns många bra veganska alternativ till kyckling på marknaden. I frysdisken finns både The Vegan Butcher och Hälsans kök som smakar mer neutralt än Astrid & aporna.

Betygsätt den här produkten

1 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar