5 himmelskt goda lite lyxigare veganska produkter

I takt med att det veganska utbudet blir större börjar det dyka upp allt fler lite lyxigare produkter. Dessa hittas förvisso ofta bara i välsorterade specialaffärer eller online, men kan vara väl värda att spana in. I den här artikeln samlar vi de fem bästa vi har testat.

1. Juicy marbles thick-cut fillet

Den här veganska versionen av oxfilé ligger extremt nära riktigt kött i så väl smak som konsistens. Kanske inte just oxfilé, men snarare trådigt kött som högrev som fått ligga i en gryta väldigt länge. Gott är det hursomhelst. Den går bara att beställa online, men det kan den vara väl värd att göra.

Här kan du läsa hela vår utförliga recension.

Fermè cashews, water and salt fermentino - Vegansk ost
Fermè cashews, water and salt fermentino – Vegansk ost

2. Fermè cashews, water and salt fermentino

Den här osten är lite svår att hitta, men ack vad god den är. Smaken är fin och konsistensen riktigt krämig. En topprodukt som vi verkligen rekommenderar.

Hela vår recension kan du läsa här.

3. Ica selection svill örter och lök

Denna kan du däremot hitta på de flesta större Ica-butiker. Det är en riktigt fin vegansk version av sill, kanske den allra bästa vi har testat. Smaken är örtig och fin, konsistensen även den fläckfri.

Här kan du läsa hela vår recension.

Vegan Zeastar Notuna sashimi - vegansk tonfisk
Vegan Zeastar Notuna sashimi – vegansk tonfisk

4. Vegan zeastar notuna sashimi

Vegansk färsk tonfisk, låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Denna ligger väldigt nära originalet och är perfekt att ha på sushi. Kanske inte något man äter varje dag, men nice att ha om man vill lyxa till det.

Hela vår recension kan du läsa här.

Casheury bruschetta vegan creamy cheeze

5. Casheury bruschetta vegan creamy cheeze

Vi avslutar listan med ännu en vegansk ostvariant. Den här har en lätt rökig smak full av italienska örter. Mycket gott, tycker vi!

Här kan du läsa hela vår recension.

Läs mer: