Casheury bruschetta vegan creamy cheeze

Casheury bruschetta vegan creamy cheeze

5
(2)
Casheury bruschetta vegan creamy cheeze är en vegansk lyxost med italienska örter och en svagt rökig smak. Priset är relativt högt och den kan vara svår att hitta i vanliga affärer, men om du råkar se den är den definitivt värd att prova.

Som du kanske kan gissa av namnet är Casheurys ostar baserade på cashewnötter. Nötterna ger en krämig konsistens till osten och en fyllig och rik munkänsla. Själva smaken av bruschetta är god och med tydligt inslag av tomat och örter. Smaksättningen gör att den passar fint till exempelvis oliver men jag skulle inte rekommendera mer söta smakkompisar på ostbrickan, som exempelvis fikonmarmelad eller färsk frukt. Den är dock god helt ensam, gärna på ett lite grövre kex med mer smak.

Casheury Bruschetta är precis som de andra av märkets varianter en dessertost som lyfter varje ostbricka. Det här är långt ifrån skräckexemplen på vegansk ost som egentligen bara är formpressad kokosolja med orange färg. Smaken är fyllig och har en relativ hög syra. Dessutom har den den där lite svårbeskrivliga smaken av fermenterat som bra ost har. Om du är en sådan som tycker att ost luktar fot och stall är det här inte det veganska alternativet för dig, men om du saknar ost som faktiskt smakar något kommer du nästan säkert gilla Casheurys utbud.

Därmed inte sagt att den här veganska osten smakar exakt som dessertost av animaliskt ursprung, och det gör den faktiskt ännu bättre. Det är en vegansk ost och det märks, men den uppfyller samma funktion som en riktigt fin ko-ost. Den är ett utmärkt exempel på att veganska produkter kan hävda sig i konkurrensen med allt av animaliskt ursprung, om det läggs ner kärlek och kunskap i processen, och dessutom göra det genom att skapa nya smaker och inte bara kopiera det som redan finns.

Betygsätt den här produkten

5 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar