Vegan Zeastar Notuna sashimi - vegansk tonfisk

Vegan Zeastar Notuna sashimi – vegansk tonfisk

4
(1)
Vegansk tonfisk låter som en omöjlighet men Notuna Sashimi från vegan Zeastar är överraskande likt originalet.

Vegan Zeastar gör förutom vegansk tonfisk även vegansk lax och du kan hitta det i frysdisken på vissa välsorterade matbutiker. Den veganska tonfisken har en mycket neutral smak och en konsistens som är lite fastare än rå fisk. Den är len att tugga och har en lite smältande känsla. Den är lätt att skära i vackra skivor som verkligen ser ut som fisk.

Eftersom den är så mild passar det bra att marinera den, exempelvis med japansk soja, lite citron, sesamolja och en aning wasabi. Eller varför inte senap, dill och vinäger, för en mer svensk variant att servera med nykokt potatis.

Den veganska tonfisken består främst av tapiocastärkelse så näringsinnehållet är inget att hurra över. Det här är på många sätt en specialprodukt som få kommer ha som en stor del av sin vardagsmat, men det betyder inte att det saknar syfte. Det är en festlig rätt, lätt att krydda upp med en bra marinad eller att använda när du ska göra vegansk sushi.

Det här är ett fiskalternativ som ska användas som sashimi, alltså rå fisk. Det går inte att värma Notuna och resultatet skulle antagligen bli en fruktansvärd smält sörja. I kallt tillstånd håller den dock fint och du behöver inte oroa sig att den ska tappa konsistensen inuti dina fina maki-rullar.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar