5 vegoprodukter du absolut inte borde köpa

Mycket har hänt på vegomarknaden de senaste tio åren. I takt med att allt fler människor har slutat äta animaliska produkter har antalet veganska alternativ ökat lavinartat. För det mesta är det här så klart en positiv utveckling. Men det finns fortfarande en hel del produkter som är kort sagt oätliga. I den här artikeln listar vi på Vegojakt de allra äckligaste produkterna vi har smakat. En riktig ”hall of shame”, helt enkelt.

Nurishh Plant Based Alternative to Camembert – vegansk ost

1. Nurishh Plant Based Alternative to Camembert

Den här produkten gjorde oss först glada. Alternativ till lite lyxigare ostar finns det på tok för få av i vegovärlden. Sedan kom eftersmaken. Den ger en stark smak av handtvål som inte försvinner ens om man tvättar munnen. Detta gör att denna produkt tyvärr är helt oätlig. Den äckligaste produkt vi på Vegojakt någonsin har testat.

När vi recenserade den här produkten gav vi den – föga förvånande – en etta. Hela recensionen kan du läsa här.

Fiskexporten Varberg - Tofu i drömsås - Vegansk sill

2. Fiskexporten Varberg Tofu i drömsås

För veganer på jakt efter alternativ till sill finns det en rad bra produkter att välja på. Den här varianten är inte en av dessa. Tofun blir helt fel som alternativ till fisk, eftersom den inte har något tuggmotstånd. Dessutom är den okryddad och helt rå.

När vi skrev om Fiskexporten Varbergs tofu i drömsås gav vi den en etta i betyg. Hela texten kan du läsa här.

Greenvie parveggio – vegansk parmesanost

3. Greenvie parveggio – vegansk parmesanost

På tredje plats hittar vi ännu en ost. Denna gång är det något som ska föreställa ett alternativ till parmesanost men tyvärr smakar mer som ett alternativ till helvetet på jorden. Den här produkten saknar helt sälta, vilket alla vet är den viktigaste komponenten i parmesan. Istället smakar det kemilåda med en lätt touch av kokos.

Det här är en fullkomligt värdelös produkt. När vi recenserade den blev betyget en etta.

4. Dig Licorice Almond Bar

Den här produkten är tänkt att smaka lakrits och mandel. Istället smakar den mandel och grillkrydda, och inte på det där goda sättet som pommes med grillkrydda eller grillchips gör.

När vi recenserade Dig Licorice Almond Bar gav vi den en etta i betyg. Här kan du läsa hela vår sågning.

Ehrmann Veo Vegan Chocolate Pudding

5. Ehrmann Veo Vegan Chocolate Pudding

Den här chokladdesserten från Ehrmann ser helt okej ut, men det är också det snällaste man kan säga om den. Den smakar som en kemilåda och är helt enkelt inte god. Undvik för allt i världen denna variant, i alla fall om du är rädd om dina smaklökar.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en etta i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Läs mer: