Fiskexporten Varberg - Tofu i drömsås - Vegansk sill

Fiskexporten Varberg Tofu i drömsås – Vegansk sill

1
(1)
Tofu i Drömsås från Fiskexporten i Varberg ska vara ett veganskt alternativ till sill. Tyvärr är det varken likt sill eller ett annorlunda, men ändå gott, substitut.

En stor del av sill är konsistensen. Det är därför som vegansk sill av svamp eller aubergine är så lik det animaliska originalet. När man får till konsistensen så kommer smaken liksom av sig själv. Tofu är en av de saker jag äter allra mest, men det är helt fel som sillersättning.

Det som kallas Drömsås är någon form av skärgårdssås med tångrom. Den är förvisso helt ok, men det går inte att tro att kuber av tofu på något sätt är sill. Att tofun dessutom bara är rå och okryddad visar på en stor okunskap om hur man ska använda den här råvaran.

Jag blir så less när veganska alternativ är så här fantasilösa och dåliga. Internet är fullt av veganska alternativ på sill och om Fiskexporten bara frågat en enda vegan hade de fått reda på att tärnad tofu helt enkelt inte är vettigt. Med tanke på det höga priset är det rent ut sagt respektlöst.

Fiskexporten har gjort flera varianter på sin ”sill” och ingen av dem är bra. Den senapsgravade smakar bara som tofu i hovmästarsås, vilket troligen är exakt vad det är.

Om du som jag alltid uppskattat smaken av sill men nu inte vill äta fisk (särskilt inte den giftiga från Östersjön) är det värt att lägga in egen. Jag rekommenderar att göra det på ostronskivling och det är lättare än du tror. Det är dessutom tusen gånger godare.

Betygsätt den här produkten

1 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar