7 världskändisar du kanske inte visste är veganer

Kända veganer finns det gott om, både i Sverige och internationellt. Kosthållningen har på senare år blivit allt vanligare bland offentliga personer, inte minst bland idrottare. I den här artikeln listar vi några riktiga världskändisar som du kanske inte visste är veganer.

Bildkälla: Crommelincklars (Wikimedia Commons)

1. Billie Eilish

Bad Guy-sångerskan växte upp i ett vegetariskt hushåll innan hon bestämde sig för att gå hela vägen och bli vegan. Hon använder ofta sina sociala medier för att förespråka en livsstil fri från kött och andra animaliska produkter.

Bildkälla: 9EkieraM1 (Wikimedia Commons)

2. Pamela Anderson

Baywatch-legendaren Pamela Anderson blev vegan redan för 30 år sedan, och har alltid använt sitt kändisskap för att uppmärksamma fler på kosthållningen. 2016 utnämnde djurrättsorganisationen Peta henne till årets person för hennes långa kamp för djurs rättigheter.

Bildkälla: Gage Skidmore (Wikimedia Commons)

3. Peter Dinklage

Peter Dinklage är kanske mest känd för sin ikoniska roll som Tyrion Lannister i HBO:s ”Satt vi verkligen just igenom åtta säsonger för det här?”-klassiker Game of Thrones. Han var vegetarian i 15 år innan han 2014 bestämde sig för att gå över till en kost helt fri från animalier.

Bildkälla: Campa (Wikimedia Commons)

4. Bryan Adams

Sångaren har inte varit vegan sedan sommaren 1969, men i alla fall riktigt länge. Adams har följt kosthållningen i över 30 år. Den stora anledningen är hans kärlek till djur, och han har bland annat sagt ”Om du älskar djur, ät dem inte.” Amen till det!

Bildkälla: Gage Skidmore (Wikimedia Commons)

5. Natalie Portman

Natalie Portman inspirerades av sin kompis Tobey Maguire till att bli vegan. Det var 2008, och hon har fortsatt sedan dess. Under pandemin delade hon egna veganska matlagningsvideor på sina sociala medier.

Bildkälla: Raph_PH (Wikimedia Commons)

6. Brian May

Gitarristen i det legendariska rockbandet Queen är vegan, och han uppmanar andra att göra samma sak.

”Jag tycker att det är dags att vi omprövar vår värld på ett sätt som gör att vi inte gör illa andra arter”, har May sagt i en intervju.

Bildkälla: Mariano Vivanco (Wikimedia Commons)

7. Kat von D

Kat von D är en av världens mest kända tatuerare, efter sin medverkan i ”TV6 klockan 14 på vardagar”-klassikerna LA Ink och Miami Ink. Hon bestämde sig för att bli vegan efter att ha varit vegetarian i flera år.

Läs mer: