5 kända svenska veganer

Att vara vegan har blivit allt mer populärt de senaste åren. Detta märks inte minst på alla idrottare som är veganer – något som vi på Vegojakt har skrivit om tidigare.

Även kändisar som inte håller på med sport väljer ofta en kost fri från animaliska produkter. I den här artikeln går vi igenom fem stycken svenska exempel på fenomenet.

Bildkälla: Pressbild

1. Therese Lindgren, influencer

Therese Lindgren är Sveriges kanske mest folkkära influencer. Hon har bland annat gjort sig känd för sina ärliga videor om psykisk ohälsa och sina olika fantasifulla projekt. Förutom dessa saker är Therese en stor djurvän. Det är bland annat på grund av detta som hon väljer att äta helt veganskt. Även hudvårdprodukterna som säljs under hennes varumärke är helt fria från animaliska produkter.

Bildkälla: AnnCatrin Blyckerts (Wikimedia Commons)

2. Dotter, artist

Artisten Dotter har blivit en favorit för många efter att ha medverkat i Melodifestivalen flera gånger. Hon har varit vegan i flera år. Skälen till detta är både etiska och hälsomässiga. Hon brukar dessutom uppmana människor i sin omgivning att bli veganer.

Bildkälla: Matti Paavonen (Wikimedia Commons)

3. Mårten Edh (Promoe), jurist, rappare

Promoe, eller Mårten Edh som han egentligen heter, är numera jurist. Men innan han valde att gå in på denna bana var han en av Sveriges mest namnkunniga rappare, känd bland annat från gruppen Looptroop. Då som nu var han vegan, och gjorde till och med en låt med titeln ”Skäggig vegan”.

Bildkälla: Vogler (Wikimedia Commons)

4. Ida Warg, influencer

Ida Warg är en av Sveriges mest populära influencers, känd inte minst för att vara en profil inom träning och hälsa. Hon valde, som så många andra, att bli vegan efter att ha sett en dokumentär om köttindustrin.

Bildkälla: Janwikifoto (Wikimedia Commons)

5. Sanna Bråding, programledare, skådespelerska

Sanna Bråding slog igenom i den populära tv-såpan Tre Kronor. Sedan dess har hon varit programledare i såväl radio som tv. Vegan har hon varit länge, och hon har till och med skrivit en vegansk kokbok.

Läs mer: