Ica vego-schnitzel

3
(1)
Vegojakt recenserar Icas vego-schnitzel. Det handlar om en fullt godkänd produkt som dras ner av sin panering.

Att göra vegansk schnitzel är inte det lättaste. Vegjojakt har tidigare recenserat Anammas tolkning av rätten. Den drogs ner rejält av en allt för stark sojasmak – vilken gjorde att det kändes mer som att äta gummi än något tänkt att likna en schnitzel.

Anammas variant finns i frysdisken – och det är den första punkten där den skiljer sig från Icas egna vego-schnitzel. Den hittas i kyldisken, vilket i våra ögon bådar för en kvalitet som borde ligga snäppet högre. Smakmässigt är det är också en produkt som ligger ett par snäpp över Anamma. Trots att Icas variant också är baserad på soja har den inte alls något av gummismaken som utmärker konkurrenten. Detta beror förmodligen dels på kryddning, dels på att Icas schnitzel, förutom sojan, även innehåller veteprotein.

Den största svagheten hos Icas produkt är samma som hos företagets fisk-ish-filé. Det handlar om paneringen. Den är verkligen under all kritik, och är seg snarare än frasig eller krispig. Det är synd på en annars utmärkt produkt.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar