Anamma vegoschnitzel

Anamma vegoschnitzel

2
(1)
Vegojakt har testat det svenska företaget Anammas vegoschnitzlar. Det är en produkt där sojan tyvärr är allt för framträdande. 

Schnitzel är en klassiker i köttvärlden – och en rätt som tillverkare av vegansk mat ofta har försökt skapa egna versioner av. Det känns ganska självklart: få saker kan tyckas enklare att ta fram än en bit protein rullad i ströbröd. Men så gäller det ju att produkten ska vara god också – och det är inte alltid det allra lättaste .

Vegojakt har tidigare hyllat det svenska företaget Anammas. formbara sojafärs. Precis som den produkten är företagets schnitzel gjord på sojabönor. De skiljer sig tyvärr i kvalitet något. Där den formbara färsen snabbt har blivit en favorit bland de i Sverige som inte äter animaliska produkter, kan schnitzeln tyvärr inte kallas mer än godkänd – om ens det.

Här pratar vi om bitar som tyvärr är på tok för tjocka av vad vi förväntar oss av en schnitzel, som ju av tradition ska vara nästintill papperstunn. Efter fritering i olja börjar vi äta dem – och då möts vi av en av få riktiga styrkor med produkten. Schnitzlarna har nämligen en riktigt bra krispighet. Vi bjuds på en spröd konsistens som räddar den här produkten från att bli underkänd.

Smaken är nämligen inte kanon. Sojan tar över allt för mycket, och skapar en produkt med en lätt gummiaktig framtoning. Mer borde ha gjorts av Anamma för att neutralisera denna smak, är till exempel konceptet ”salt” så fruktansvärt farligt? Nu får vi i stället kasta på både en och två nypor flingsalt för att det här ska smaka okej. Frågan är om inte Anamma borde ha satsat på ett annat protein, exempelvis det mer neutralt smakande ärta, när de tog fram sina schnitzlar.

Men smaken är som bekant som baken, och är du en person som älskar smaken av soja kommer du förmodligen att tycka om den här produkten.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar