Anamma Formbar färs

Anamma Formbar färs

4.5
(2)
Anammas formbara färs är lite av en magisk produkt som var helt revolutionerande när den landade i frysdiskarna. Idag finns det flera andra formbara färsar men Anammas är fortfarande en av de bästa.

Sojafärs har länge varit ett bra alternativ för exempelvis färssåser, men alla som försökt göra bullar eller biffar vet hur lätt det bara blir en smulig katastrof av det. Just därför är Anammas formbara färs en så populär produkt. När färsen tinar blir den klistrig och går lätt att forma till såväl biffar som bullar som inte faller sönder i stekpannan. Det är viktigt att tina färsen långsamt eftersom värme förstör de bindande egenskaperna. Om du exempelvis försöker tina färsen i mikron kommer du alltså inte att kunna forma något alls, utan har då istället en färs som liknar vanlig vegansk färs.

Den formbara färsen är god i sig, och smakar likt andra Anamma-produkter som hamburgarna och bullarna. Men om du ändå gör egna biffar är det läge att lägga till din egna kryddning. Färsen håller ihop bra även om du öser på rejält med kryddor och klarar även lite större bitar av exempelvis lök, oliver eller soltorkad tomat. Bara att låta fantasin flöda fritt, alltså.

Då färsen måste tina behövs lite mer framförhållning för att få måltiden på bordet, men i rumstemperatur på en tallrik tinar den ofta på någon halvtimme. Det är dock värt att vänta lite extra innan du börjar arbete med färsen, eftersom det lätt blir väldigt kallt om händerna att försöka forma den innan den tinat helt. Om man ger den lite tid och lite kärlek, genom att tillsätta dina favoritkryddor, är det en riktig stjärna i det veganska köket.

Betygsätt den här produkten

4.5 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar