Ica fisk-ish-filé

Ica fisk-ish-filé

3
(1)
Vegojakt har testat Icas fisk-ish-filé. Det är produkt som lyckas bra med att återskapa smaken av fisk – men som misslyckas med den så viktiga paneringen.

Vilken sorts animaliska produkter man börjar sakna när man går över till en vegansk kost skiljer sig så klart åt från person till person. För vissa handlar det om en mustig lammgryta och för andra om en lyxig stek. För ytterligare några är det framför allt vardagsrätterna som saknas. Ett sådant exempel är så klart fiskpinnar, eller deras matigare kusin: de panerade fiskfiléerna.

Det är det senare som Icas produkt Fisk-ish-filé gör allt för att efterlikna. Produkten är baserad på veteprotein som sedan har blandats upp med bland annat persilja och sedan omslutits av ett ordentligt lager med ströbröd. Vi steker på bitarna ordentligt och hugger in.

Smaken kommer knappast att göra någon besviken. Den är nämligen väldigt, väldigt nära den vi minns att panerad fisk hade. Det är knappast någon kulinarisk explosion som kommer att förändra ditt liv – men det är å andra sidan inte den animaliska motsvarigheten heller. Extra kul är för övrigt att Ica har lyckats med att få ”köttet” i produkten att verkligen se ut som fisk. Det är en imponerande form av mat-ingenjörskap som vi knappt trodde var möjlig.

Den enda mindre bra saken med den här produkten är paneringen. Den är tyvärr inte så frasig som man skulle önska – i stället är den lite seg. Det drar ner betyget på en i övrigt utmärkt produkt.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar