Hälsans kök vegan sojafärs - Vegansk färs

Hälsans kök vegan sojafärs – Vegansk färs

4
(1)
Vegansk färs från Hälsans kök är ett bra alternativ till bolognesen, oavsett om du äter växtbaserat eller ibland äter kött.

I sig själv är den veganska färsen inget särskilt. Den är relativt smaklös. Det är såklart ett plus eftersom hela poängen med en färs är att de goda kryddorna du använder ska vara stjärnan i maträtten.

En kritik som många har mot veganska färser är att de är svåra att använda och att de får en gummiaktig konsistens. Jag tror det handlar om att man inte riktigt är van vid att använda icke-animaliska alternativ. För bästa resultat skulle jag rekommendera att man steker på färsen ganska hårt i lite fett innan man tillsätter andra ingredienser.

Det här är inte en formbar vegansk färs, så den är alltså sämre lämpad för att använda i biffar eller bullar. Den passar desto bättre i färssås eller i soppor och grytor. Till biffar funkar exempelvis Anammas formbara färser av soja eller ärta bättre.

Vegansk färs har många fördelar. Den är lätt att hälla upp lagom mycket direkt från frysen, så man minimerar matsvinn. Dessutom innehåller det till skillnad från animalisk färs mycket mindre färs som flyter ut och försvinner. Med vegansk färs krymper det alltså ihop mycket mindre, men å andra sidan kan det vara en bra idé att tillsätta lite extra fett för smakens skull.

Hälsans kök gör många bra produkter. Länge var mycket av det de gjorde ovo-vegetariskt (innehöll ägg) men den senare tiden har de gjort om flera recept till veganska och dessutom lanserat nya veganska produkter. Det uppskattas, eftersom Hälsans kök är en av de riktiga gamla trotjänarna för veggosar i Sverige.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar