Anamma Formbar färs av ärta

Anamma Formbar färs av ärta

4
(2)
Anamma gör många bra vegoprodukter och deras Formbar färs av ärta kan bli en riktig favorit i köket. Med den kan du göra perfekta biffar, bullar eller järpar som inte faller sönder. Formbar vegansk färs var en revolution när den kom och det är lätt att förstå varför – vem har inte käkat en vegansk ”biff” som mest liknar smet eller bara smulor.

Anamma har sedan tidigare haft formbar färs av soja, vilket är en produkt som är verkligt bra. Nu finns även formbar färs av ärta vilket är perfekt för de som undviker soja, exempelvis på grund av allergi eller för att soja ofta fraktas långt. Enligt Anamma har formbar färs av ärta 90 procent lägre klimatavtryck än svensk nötkött. Men trots de många fördelarna är det inte ett bra alternativ om det inte smakar gott, så låt oss nu tala om smaken.

Smaken av formbar färs av ärta är relativt neutral vilket gör att du kan experimentera fritt och smaksätta som du vill. Eftersom färsen håller ihop så bra så tål den att du tillsätter rätt mycket smaksättning utan att falla sönder. Testa exempelvis med oliv, soltorkade tomater och vegansk fetaost eller grillad paprika, vitlök och spiskummin. I sig själv tycker jag personligen att orginalfärsen av soja är stråt vassare, men ärtfärsen är en bra produkt den med. Att den är lite mer försiktig i smaken är kanske till och med en fördel för den som vill experimentera mer fritt i köket.

Tricket med formbar färs är att låta den tina långsamt i rumstemperatur. Om den tinas i värme förstörs ”limmet” och den kommer falla sönder som vanlig vegansk färs. Låt färsen tina ordentligt, för det är dessutom väldigt otrevligt att röra runt i färsen om den är iskall, särskilt om man ska rulla bullar eller biffar. Det blir helt enkelt olidligt kallt om händerna.

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar