4 jättegoda veganska köttbullar – och en du bör undvika

Mamma Scans köttbullar är kanske inte någon gastronomisk superupplevelse, men faktum är att många saknar dem när de slutar äta kött. De är ju perfekta när man har bråttom och bara behöver något snabbt. Som tur är finns det numera en rad olika växtbaserade alternativ. I den här artikeln listar vi de bästa, samt en variant som du gör bäst i att undvika.

Vegme vegobullar – veganska köttbullar

1. Vegme vegobullar

Dessa sojabullar har en riktigt bra och balanserad smak. Vi känner toner av umami, och överlag är bullarna trevliga att ha i munnen. Plus dessutom för att stekytan blir riktigt fin vid tillagning.

Denna höjdarprodukt gav vi en fyra i betyg när vi testade den. Hela recensionen kan du läsa här.

Felix veggie vegetariska delikatessbullar - Veganska köttbullar
Felix veggie vegetariska delikatessbullar – Veganska köttbullar

2. Felix veggie vegetariska delikatessbullar

De veganska köttbullarna från Felix är antagligen de vi har smakat som kommer närmast originalversionen i fråga om smak. Dessutom är de små, bra rundade och ser riktigt trevliga ut efter tillagning.

Hela recensionen kan du läsa här.

Oumph balls - Veganska köttbullar
Oumph balls – Veganska köttbullar

3. Oumph balls

Oumph är kanske mest kända för sina kycklingliknande produkter, men även dessa köttbullar är riktigt goda. De har en liten annorlunda smak och form jämfört med konkurrenterna, men smakar ändå väldigt bra.

Här kan du läsa vår recension av produkten.

4. Ugglarps pannfärdiga vegopuckar

Dessa marknadsförs som ”puckar”, men det är tydligt att inspirationen kommer från köttbullar. De är hursomhelst saftiga, smakrika och får en väldigt bra yta när man steker dem. Rekommenderas!

Hela recensionen kan du läsa här.

Peas of Heaven Balls of Heaven – veganska köttbullar

UNDVIK: Peas of heaven balls of heaven

Dessa är förvisso inte oätliga, men har en lite kemisk smak som gör att vi ändå rekommenderar andra produkter före dem. Som ni ser på den här listan finns det gott om bättre alternativ.

Här kan du läsa hela recensionen.

Läs mer: