Vegme vegobullar – veganska köttbullar

Vegme vegobullar – veganska köttbullar

4
(1)
Lyckas Vegme med uppdraget att ta fram en god motsvarighet till köttbullar? Vegojakt har testat! Vegme är ett varumärke som brukar stå för kvalité. Tidigare har vi på Vegojakt bland annat gett en fin recension till företagets burgare. Burgare är ju en sådan där grej som många före detta köttätare kan sakna när de slutar animaliskt – Vegmes variant gör att de inte behöver göra det lika mycket. Samma fenomen som burgarsaknaden finns så klart för köttbullar – många är vi nog som njöt av mormors variant innan vi slutade äta kött. Men lyckas Vegme väga upp för även denna saknad? Svaret på denna fråga är delat.

Vegmes produkt är gjord på vegoklassikern soja. Som många vet ger denna inte en riktigt lika ”köttig” känsla som ärtprotein och andra mer moderna köttsubstitut. På ett sätt är det lite synd. Om så inte hade varit fallet hade nog många före detta köttätare kunnat lockats mer av den här produkten. Å andra sidan är det inte hela världen. Bullarna är nämligen riktigt goda ändå. Sojan inuti har bra textur och ger ifrån sig en härlig, lite umami-aktig, smak. Framför allt skulle vi säga att det finns en bra balans i smaken. Ingen ton tar över för mycket, vilket gör att du kan äta en hel del bullar utan att bli trött på dem.

Ännu mer imponerande är kanske stekytan den här produkten får när man drar på pannan ordentligt. Den ger en konsistens som inte är något annat än fantastisk. En del andra produkter vi har testat har haft lätt att bli brända. Så är dock inte fallet här. Utan problem lyckas vi få till en yta som är riktigt bra.

På det stora hela är det här en riktigt bra produkt. Förvänta dig bara inte att den ska smaka precis som mormors köttbullar.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar