5 veganska Mellanöstern-favoriter du kan köpa i butik

En härlig sak med mat från Mellanöstern är att det finns så många veganska godsaker att välja på. Allt från röror som baba ganoush och hummus till protein som falafel är helt fria från animalier. I den här artikeln listar vi våra fem favoriter.

Zeinas hummus original

1. Zeinas hummus

Den här hummusen från varumärket Zeinas är den absolut bästa på marknaden. Den har en riktigt fin smak och är dessutom väldigt krämig. Toppklass, helt enkelt.

Hela vår recension kan du läsa här.

2. Änglamark falafel

Det nummer ett på listan är för hummusen är den här för falafeln. Bäst, helt enkelt. Den har en kryddig smak som vi verkligen gillar, dessutom är bollarna mycket frasiga och saftiga.

Här kan du läsa hela vår recension.

3. Ica svenskt växtbaserat hummus

Den här produkten är lite annorlunda. Den är nämligen en svensk tolkning av hummus. Kikärtorna från originalet har bytts mot svenska bond- och höstärtor. Väldigt gott är det hursomhelst.

Hela recensionen kan du läsa här.

4. Zeinas muhammara

Vi hade inte testat muhammara innan vi åt den här produkten. Jisses vilken härlig överraskning det var. Nu kan vi knappt leva utan den kryddiga paprikaröran.

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

Schysst käk vegokebab

5. Schysst käk vegokebab

Vi vet, kebab kommer från Turkiet, som inte ligger i Mellanöstern. Dönerkebab från Tyskland, som inte heller gör det. Men vad vi vet finns det ingen vegansk shawarma i kyldiskarna, och då är det här det närmaste man kommer.

Hela vår recension kan du läsa här.

Läs mer: