Schysst käk vegokebab

Schysst käk vegokebab

4.5
(2)
Vegojakt testar varumärket Schysst köks vegokebab och blir positivt överraskade av en produkt med riktigt bra konsistens. Tidigare har vi på Vegojakt testat Schysst käks veganska kebabsås . Det var en produkt som tyvärr var något av en besvikelse. I stället för den där klassiska kebabsåssmaken bjöds vi på något som hade passat bättre på en taco. Men – som man brukar säga – en kebabsås är ju inget utan sin kebab, och spännande nog erbjuder Schysst käk ett veganskt alternativ även till denna klassiker.

Kebaben är en variant av typiskt dönersnitt. Döner populariserades av turkiska invandrare i Tyskland på 1960-talet och har sedan dess blivit den kanske mest populära kebabsorten globalt. För er som inte vet vad det är handlar det om tätt sammanpackat kött som skivas från en vertikal rotisseri. Den serveras sedan i bröd, med pommes fritt, eller för tråkmånsar och nej-sägare: med ris.

Nog med denna förklaring av kebabens historia och utformning. Hur smakar egentligen Schysst köks veganska variant? Riktigt bra är faktiskt svaret. Man märker att mycket kärlek har lagts på att få fram en bra konsistens. Här snackar vi om bitar som varken faller sönder när man petar på dem, eller är hårda som gummi. När det kommer till tuggmotstånd finns det absolut ingenting att klaga på.

Smaken är tyvärr inte riktigt lika bra. Den är förvisso inte särskilt dålig heller – problemet är snarare att den är relativt icke-existerande. Här hade vi önskat något lite kryddigare, eller i brist på det saltare. Smaken går ju dock alltid att fixa själv, om en produkt inte är direkt dålig, och det är inte den här produkten.

På det stora hela är Schysst käks kebab riktigt bra, och vi rekommenderar den till alla som söker ett icke-animaliskt alternativ till dönerkebab.

Betygsätt den här produkten

4.5 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar