Schysst käk vego kebabsås

4
(2)
Varumärket Schysst käk har tagit fram en vegansk kebabsås. Vi på Vegojakt har testat den för att se om den håller måttet.

Sås på kebab har länge varit ett hett omdebatterat ämne i Sverige. Detta beror på att den skiljer sig åt beroende på vilken del av landet man befinner sig i. I Stockholm serveras kebab (och falafel) oftast med en kryddig tomatsås. I Malmö och Lund får man den ofta med hummus och aioli. Mellan dessa städer – från Göteborg i väst till Småland i öst – ligger det som i folkmun kallas för Kebabsåsbältet.

Såsen man äter i dessa delar av landet kan så klart skilja sig något mellan städer och restauranger, men den innehåller nästan alltid majonäs, kryddor och Fanta. Detta gör att den blir såväl krämig som smakrik och söt. Ett perfekt komplement till fet mat av alla de sorter.

Schysst käk är ett företag som drivs av Amir Kheirmand, som har har vunnit det populära tv-programmet Sveriges mästerkock. Bolaget menar att de är störst i Sverige på hemmakebab, och med tanke på att deras produkter finns i många matbutiker ligger detta påstående nog nära sanningen. Intressant är för övrigt att halva Schysst käks sortiment är veganskt. Det får ändå sägas vara imponerande för ett företag som inte primärt marknadsför sig som vego.

Riktigt lika imponerande är tyvärr inte Schysst käks veganska kebabsås. Missförstå oss rätt: det är inget fel på den, den smakar verkligen helt okej. Det största problemet ligger i att spiskummin är helt dominerande bland smakerna. Detta gör att såsen smakar mer som något man skulle vilja hälla på sin taco än på sin vegokebab. Ett annat minustecken är att den är något rinnig, även om detta problem hade kunnat vara värre.

Avslutningsvis är Schysst käks vego kebabsås en godkänd produkt. Men den hade kunnat vara så mycket mer.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar