5 riktigt goda veganska såser du kan köpa i butik

Sås, sås, sås, vad hade livet varit utan sås? Otroligt mycket tråkigare, antagligen. I den här artikeln listar vi de fem godaste veganska såserna vi har stött på i svenska matbutiker. Observera att vi redan har gjort en lista för majonnäs så även om det tekniskt sett är en sås är några sådana inte med på den här listan.

1. Zeinas tahina

Den här produkten är inte särskilt god om man äter den bara som den är. Gör man dock som man ska och blandar upp den med några droppar vatten och lite citron får man en helt ljuvlig, väldigt fluffig sås.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Men frågan är om vi inte borde ha kört på en femma. Här kan du läsa recensionen.

2. El taco truck roasted garlic mayo

Även här borde vi kanske ha gett ett högre betyg än vad vi gjorde. När vi testade den här produkten gav vi den en trea med motiveringen att den var lite för mesig. Sedan använde vi den här såsen på typ allt vi åt i en månad efteråt. Den är mild, men ändå väldigt god.

Här kan du läsa hela recensionen.

Schysst käk vego kebabsås

3. Schysst käk vego kebabsås

Schysst käk gör flera bra veganska produkter, och det här är sannerligen en av dem. Det här är en riktigt söt kebabsås, med lite hetta i bakgrunden. Precis som det ska vara alltså.

Vi gav den här produkten en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Ica pastasås arrabiata med tofu – vegansk pastasås

4. Ica pastasås arrabiata med tofu

Pastasås är ju också sås, och det här är en av de godaste. Den har en riktigt bra smak från tomaterna, dessutom är den stark som få andra vegoprodukter. Tofun gör varken från eller till, men på det stora hela är det här en riktigt bra produkt.

Recensionen kan du läsa här.

Estrella onion dippmix - Vegansk dipp

5. Estrella onion dippmix

Är dipp sås? Vi vet inte riktigt, men gott är det i alla fall. Den här är helt vegansk och är riktigt god att blanda med valfritt vegoalternativ till gräddfil.

Här kan du läsa vår recension.

Läs mer: