5 riktigt goda hummusar som du kan köpa i matbutiken

Hummusen är en sann vegansk klassiker. Kikärtsröran, som kommer från Mellanöstern, är populär världen över såväl som huvudrätt och som tillbehör till exempelvis falafel. Och inte konstigt: den lena blandningen av kikärtor, nötig tahini och diverse kryddor är verkligen otroligt god. Allra godast är så klart hemmagjord hummus, men ibland har man inte tid att ställa sig och laga själv. Då finns de här utmärkta varianterna gott till hands i matbutikerna. Några är smaksatta, andra är naturella varianter. Alla smakar väldigt gott!

Zeinas hummus original

1. Zeinas hummus

Den allra bästa hummusvarianten vi har testat kommer från varumärket Zeinas, som fått sitt namn efter den omåttligt populära matbloggaren Zeina Mourtada. Här har vi att göra med en riktigt nötig och len hummus, som är det närmsta i alla fall vi har kommit en hemlagad variant.

I vår recension av den här produkten – som du kan läsa här – skriver vi att den sätter en ny standard på marknaden. Det tycker vi fortfarande att den gör.

Fontana hummus

2. Fontana hummus

Fontana har länge varit ett framträdande varumärke i de svenska matbutikerna, framförallt när det kommer till grekisk mat. Hummus är de dock också riktigt bra på. Deras produkt är inte riktigt lika bra som Zeinas, men den kommer faktiskt bra nära. Här snackar vi bra smak med mycket tahini. Dessutom är hummusen krämig.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

3. Ica hummus aubergine

Ica har flera olika hummusvarianter, Den här tycker vi är den allra bästa av dessa. Det är dessutom den kanske allra godaste smaksatta hummusen vi har stött på i butikerna. Auberginen ger den en riktigt god och rökig smak.

När vi skrev om den här hummusen gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Zeinas hummus tabbouleh

4. Zeinas hummus tabbouleh

När vi recenserade den här produkten skrev vi att den smakar som gurkmajonäs. Det gör den verkligen. Men gurkmajonäs är ju känt för att vara otroligt gott, och det är således också den här hummusen.

Vi gav den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

5. Ica svenskt växtbaserat hummus

Den här varianten är ganska annorlunda från de andra på listan. Den är nämligen inte gjord på kikärtor. Istället är det par svenska ärtsorter som får spela huvudrollen. Resultatet blir en röra som är lite grövre än vanlig hummus, men som fortfarande är väldigt god.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Denna recension kan du läsa här.

Läs mer: