Zeinas hummus tabbouleh

Zeinas hummus tabbouleh

4
(1)
Vegojakt har testat Zeinas hummus tabbouleh. En variant av kikärtsröran som med fördel kan användas som ersättning till… gurkmajonäs?

Zeinas vanliga hummus är en riktig fullträff – kanske en av de bästa produkter vi på Vegojakt har testat. Förväntningarna på varianten som innehåller Mellanöstern-favoriten tabbouleh är därför högt ställda. Lyckas den leva upp till dem? Svaret på den frågan är både ja och nej.

Tabbouleh är en sallad bestående av persilja, tomater, mynta, olivolja, bulgur och citronjuice. Den kommer ursprungligen från Libanon men är vanlig även i såväl övriga Mellanöstern som i Frankrike (där den kallas taboulé). På senare år har den blivit populär även i Sverige och i övriga västvärlden, där den ofta äts till grillat eller smårätter. Hummus är, som de flesta kanske vet, en kikärtsröra smaksatt med den nötiga sesampastan tahini. Många är de tillverkare som har försökt ta denna klassiker till de svenska kyldiskarna, men Zeinas är ett av få märken som verkligen har lyckats.

Krämigheten från Zeinas vanliga hummus återfinns även i den här varianten. Inga konstigheter där – det är helt enkelt riktigt gott. Problemet – om man väljer att se det som ett problem – ligger i kombinationen med tabboulehn. I Zeinas tappning gör denna att produkten smakar väldigt likt korvmojsklassikern gurkmajonäs. Detta kan tyckas vara konstigt, då hummusen inte innehåller någon gurka – men det är ändå ett faktum som både undertecknad och personen jag äter tillsammans med lägger märke till. Det är helt enkelt något i kombinationen av fräscht och krämigt som gör det.

Det positiva med det här är så klart att gurkmajonäs är bland det godaste som finns. Och den här varianten är förmodligen betydligt nyttigare att trycka i sig ett helt paket av.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar