4 riktigt goda veganska fryspizzor – och en du ska undvika

Pizza är en av de där rätterna som gör att många vegetarianer har svårt att ta steget fullt ut och bli veganer. Som tur är finns det numera en rad veganska alternativ – inte minst i frysdiskarna. I den här artikeln listar vi de fyra bästa vi har testat, samt en som vi tycker att ni kan undvika.

Anamma stenugnsbakad pizza vegokebab

1. Anamma stenugnsbakad pizza vegokebab

Det här är en riktig höjdare. Både det veganska kebabköttet och såsen är i absolut toppklass. Dessutom har pizzan en krispig botten och allting är väldigt välkryddad. Det enda minuset är nog veganosten, som är väl söt. Men när allt annat är så lysande spelar det inte särskilt stor roll.

När vi recenserade den här produkten gav vi den högsta betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Anamma vegocapricciosa – vegansk pizza

2. Anamma vegocapricciosa

Även andraplatsen intas av en produkt från Anamma. Den här varianten smakar riktigt bra, med sin blandning av vegansk skinka, champinjoner och växtbaserad ost. Produkten når inte riktigt samma höjder som kebabvarianten, men den är fortfarande väldigt god.

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

Vemondo pizza Verdura - Vegansk pizza från Lidl
Vemondo pizza Verdura – Vegansk pizza från Lidl

3. Vemondo pizza verdura

Den här varianten kommer från Lidl, och är faktiskt riktigt god. Den är toppad med en väldigt stor mängd grönsaker, vilket gör att smaken blir fräsch och saftig. Det är kanske inte den godaste pizza vi någonsin har ätit, men den är fortfarande ett riktigt bra lunchalternativ.

Vår recension av produkten kan du läsa här.

4. Vemondo pizza bruschetta

Ännu en variant från Lidls veganska märke Vemondo. Här kommer inspirationen från den italienska antipastoklassikern bruschetta. Produkten smakar bra, och har en krispig botten. Minus dock för att den stora mängden tomat gör den lite vattnig.

Här kan du läsa hela recensionen.

Anamma stenugnsbakad pizza vegomexicana

UNDVIK: Anamma stenugnsbakad pizza vegomexicana

Det är helt galet att Anamma, som i övrigt gör väldigt goda produkter, har lyckats skapa detta monster av dålig smak. Den här varianten är så söt att det smakar mer kaka än pizza.

Här kan du läsa vår sågning.

Läs mer: