Ikea sänker priset på vegansk varmkorv

Att äta en varmkorv efter att man har sprungit runt på Ikea i flera timmar har länge varit standard för många svenskar. Nu sänker jätteföretaget priset på sin veganska variant, rapporterar Aftonbladet.

Från och med nu kommer en vegansk varmkorv på Ikea kosta fem kronor. Tidigare låg priset på tio kronor.

LÄS MER: Vilken är den bästa veganska korven? Läs alla våra recensioner här

Ska ha stått i Kamprads testamente

Sänkningen är del av en större prisomläggning, där priset på den köttbaserade korven höjs. Den kostade tidigare fem kronor – något det ryktades att Ingvar Kamprad hade skrivit in i sitt testamente att den alltid skulle göra – men kommer nu att säljas för sju kronor.

Ikea själva menar dock att detta är en skröna, och att Kamprad bara skrivit in att Ikea alltid ska ”säkerställa bra produkter till ett lågt pris på marknaden”.

LÄS MER: De 5 bästa veganska burgarna som säljs i matbutikerna

Klimat och ökad efterfrågan

Att man nu gör prisomläggningen handlar framförallt om ökad efterfrågan på den växtbaserade varianten, men också på klimatet.

– Prisändringarna handlar egentligen om att kundernas efterfrågan på växtbaserat har ökat avsevärt. Så vi vill ta ansvar i samhället och göra det tillgängligt för flera människor. Därför sänker vi den vegetariska korven, säger Marcus Carlsson, landschef för Ikea Food till Aftonbladet och fortsätter:

– Sen är det en otroligt möjlighet att sänka den växtbaserade maten. Det är ett statement för planeten och samhället.

Läs mer: