Zeinas hummus soltorkad tomat

Zeinas hummus soltorkad tomat

3
(1)
Vegojakt recenserar Zeinas hummus med smak av soltorkad tomat – en produkt som inte lever upp till de höga förväntningar vi har på den.

Kikärtsröran hummus har länge varit en favorit på så väl falafelhak i Malmö som i landets kyldiskar. Det är helt enkelt ett tillbehör som de allra flesta gillar – och som funkar till väldigt många olika maträtter. Den ovannämnda falafeln är så klart en given parhäst, men hummus är gott även till grillat eller som pålägg på en macka.

Zeinas vanliga hummus är en av de bästa produkterna vi på Vegojakt har testat. Den har en krämig nötighet som är svår att mäta sig med, vilket har gjort den till en stor favorit i hummus-segmentet. Även varianten med smak av tabbouleh är god, även om den fick oss att tänka på gurkmajonäs.

Förväntningarna på Zeinas hummus med smak av soltorkade tomater är därför högt ställda. Kommer den lyckas med att ta sig över den höga ribba som satts av systerprodukterna i allmänhet och originalet i synnerhet? Nja, är svaret på den frågan. Smakmässigt är det inget problem med produkten. Den har samma krämiga konsistens som originalet, även om sesamexplosionen uteblir när tahinin delvis har bytts ut mot soltorkade tomater. Problemet ligger i att de soltorkade tomaterna inte heller de bidrar med några sensationer i smaklökarna. Visst finns de där – men de hade verkligen kunnat bidra med mer smak. Nu är det mer som en vanlig hummus fast sötare.

Det är lite synd att Zeinas inte gör något mer av sin kombination mellan hummus och soltorkade tomater. Det hade kunnat bli en höjdare – nu är den klart godkänd, men inget som kommer att gå till historieböckerna.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar