Ica falafel (färsk)

Ica falafel (färsk)

3
(1)
Lyckas Icas färska falafel leva upp till förväntningarna? Inte riktigt, kommer Vegojakt fram till efter att ha testat produkten.

Det är aldrig fel med falafel. Vem tycker egentligen inte om de friterade kikärtsbollarna? Speciellt när de serveras med ett riktigt gott pitabröd, hummus, säsongens grönsaker och någon picklad sak man inte riktigt förstår vad det är (men som är sjukt god!). Dessutom är det en rätt man kan äta vilken timme på dygnet som helst. Frukost, check! Lunch, check! Middag, check! Efter två eller sju öl på krogen, 100-proncentig check!

Tidigare har vi på Vegojakt testat Icas frysta falafel. Det är en riktigt bra produkt, vars enda nackdel är att den faller isär lite väl enkelt. Bortsett från det smakade den väldigt gott och var precis så där krispig på utsidan och mjuk och frasig på insidan som man vill att en falafel ska vara. Förväntningarna var därför höga inför testet av varianten som återfinns i kyldisken. Man har ju någon sorts bild av att färska produkter ska hålla en högre kvalitet än frysta.

Det antagandet visar sig dock inte stämma när det kommer till den här produkten. Den är helt okej, men inte alls lika bra som sin frysta motsvarighet. Smaken är det inget fel på, den är kryddig och bra. Problemet ligger i konsistensen. Bullarna är alldeles för hårda och inte alls så saftiga som en riktigt bra falafel ska vara.
Det är som sagt långt ifrån det sämsta du kan äta, men vi ser ingen anledning att inte köpa den frysta varianten istället.

Betygsätt den här produkten

3 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar