Ica falafel

Ica falafel (fryst)

4
(1)
Vegojakt har testat Icas falafel. Det är en mycket god produkt, som tyvärr har vissa svårigheter att hålla ihop.

Falafel är kanske en av de mest klassiska veganska rätterna i världen. Den har sitt ursprung i Mellanöstern, även om det är omtvistat i vilket land den uppstod. Klart är i alla fall att den under andra halvan av 1900-talet spred sig över världen. 1985 blev gatuståndet Falafelkungen i Lund först i Sverige med att servera rätten.

Vad är då falafel? För er som inte redan känner till den populära rätten handlar det om kikärtsbollar som friteras i rykande het olja och sedan serveras tillsammans med exempelvis pitabröd och hummus. Förutom kikärtor innehåller bollarna kryddor som exempelvis spiskummin, färsk persilja och lök.

I frysdisken har falafeln länge varit ett återkommande fenomen i Sverige, och konstigt hade väl varit annars? Det handlar trots allt om en riktig vegomatsikon. Icas egna variant heter kort och falafel. Matkedjejätten erbjuder förutom denna även en liknande produkt i kyldisken. Vi på Vegojakt har inte testat denna än – men kommer definitivt att göra det.

Åter till den frysta varianten. Vi friterar bollarna efter konstens alla regler. Här har Ica lite att jobba på: flera av bollarna faller nämligen sönder under processen. Detta problem återkommer sedan på talriken. Den här falafeln har helt enkelt svårigheter att hålla ihop. Men förutom det finns det inte mycket att klaga på. Smaken är utmärkt, konsistensen härligt fluffig och utsidan krispig.

Har du inga problem med mat som faller sönder kan vi verkligen rekommendera den här produkten. Den är kanske inte lika god som den du får på ett hak i Malmö, men lika bra som någon annan variant vi har testat i frysdisken.

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar