Coop Xtra Lättmajonnäs - vegansk majonnäs

Coop Xtra Lättmajonnäs – Vegansk majonnäs

2
(2)
Lättmajonnäs från Coop Extra är kanske den billigaste veganska majonnäsen på marknaden. Den har dessutom funnits länge på marknaden. Men hur står den sig mot alla de nya alternativen som har dykt upp de senaste åren? Inte bra alls, är det korta svaret.

Det här är en produkt som faller in i kategorin ”accidentily vegan”, vegansk av misstag. Andra produkter i den här kategorin är veganska smygklassiker som Oreos, Delicatobollar, Rydbergs Bearnaisesås (bara den i påse) och Ekströms chokladpudding.

Lättmajonnäsen är alltså inte marknadsförd som vegansk och att den är det verkar snarast bero på att man för att spara pengar plockat bort de flesta ingredienserna förutom olja och stabiliseringsmedel. Det märks på smaken.

Det här är en majonnäs med en väldigt mild smak. Den har ingen av den syra som finns i Hellmans Vego eller den fyllighet som finns i Kavlis veganska majonnäs. I sig själv är den helt enkelt inte särskilt god.

Fördelarna med Coop Extras Lättmajonnäs är, förutom det låga priset, att den fungerar bra i röror då den tillför en bra konsistens utan att ta över i smak. Den är även lätt att få tag på och finns i de flesta av Coops butiker. Men det gör å andra sidan även andra veganska majonnäser nu för tiden.

Det här var en majonnäs som var en riktig livräddare för ett par år sedan när utbudet var väldigt mycket mindre för veganer. I dagens läge finns många alternativ och en lättmajonnäs som bara råkar sakna animaliska produkter håller helt enkelt inte måttet.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar