Delicatoboll

Delicatoboll från Delicato

4.3
(3)
Delicatobollen är en vegansk klassiker och har länge ofta varit det enda veganska alternativet för de fikasugna. Trots att den anspråkslösa bollen nu har konkurrens är den fortfarande en klassiker som håller.

Det känns nästan fånigt att beskriva vad en Delicatoboll smakar – det är en chokladboll med havrebas och kokos, som nästan alla vid något tillfälle ätit. Den är en stapelvara på fritidsgårdar, kaféer med lite lägre ambitionsnivå och vid fotbollsplanen eller simhallen kan du säkerligen få en Delicatoboll och en kaffe i plastmugg för under 25 spänn.

Delicatobollen är ett spännande exempel på produkter som är veganska av misstag, främst för att man valt bort smöret för (billigare) margarin och andra fetter. Andra klassiker i den här genren är färdig smördeg, Oreos och bearnaise från Rydbergs, även om de sistnämda nu lanserat en hel rad produkter som är tydligt vego-märkta. Gemensamt för de av misstänkt veganska produkterna är att de inte är de nyttigaste utan är hårt processade och ofta har apokalyptiskt lång hållbarhet. Dessutom brukar de vara billiga, vilket de produkter som specifikt riktar sig till veganer verkligen inte brukar vara.

Nu när det kommer fler nya veganska produkter varje månad än vad någon vettig människa kan testa är det lätt att den anspråkslösa Delicatobollen blir bortglömd bland alla veganska muffins, munkar, bullar och tårtor. Men den är fortfarande god och den är dessutom definitivt godare än andra billigare kopior, som dessutom ofta inte ens är veganska.

Betygsätt den här produkten

4.3 / 5. 3

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar