Ben and Jerrys Non dairy icecrem- Netflix & Chill´d

Ben and Jerrys Netflix & Chill´d Non dairy ice cream

2
(1)
Ben and Jerrys Netflix & Chill´d är en av det amerikanska märkets veganska smaker, som lätt känns igen i frysdisken genom det gröna locket. Smaken är god, men samtidigt något förvirrande.

Enligt förpackningen är det en glass som smakar ”peanut butter with sweet & salty pretzel swirls & brownie pieces” vilket på svenska blir ungefär ”jordnötssmörsglass med sötsalta kringlor och bitar av brownies”. Pretzels är dock inte samma sak som de kringlor vi tänker på i Sverige, vilket är en typ av kakor, utan smakar istället som salta pinnar. Det här är alltså en glass som är smaksatt med ett klassiskt pubsnacks vilket åtmonstone är mycket unikt.

Jornötssmörsglassen smakar mycket jordnötssmör och är fyllig och krämig. Bitarna av brownies är goda och bryter av fint mot själva glassen, men de är lite mer utspridda än vad man kanske skulle önska. Smaken av pretzels, som alltså smakar salta pinnar, är märkligt – grynigt, mjöligt och salt. I teorin ska just det salta vara en bra smakbrytning, men resultatet blir helt enkelt lite för konstigt. Om du söker en sötsalt glass är Choklad, jordnötter och kolasås + en smula havsalt från 3 vänner ett mer balanserat och rent ut sagt godare alternativ.

Som alla glassar från Ben and Jerrys så har Netflix and Chill´d ett fyndigt namn, men det är svårt att tro att just den här glassen skulle leda till att det blir extra mysigt i tv-soffan. Det finns andra glassar som är godare, både från Ben and Jerrys själva och från konkurrenterna, som är godare. Ben and Jerrys är dessutom en dyr glass, även om den ofta är på extrapris.

Betygsätt den här produkten

2 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar