Saftig vegansk smörgås med grillad portobello och pesto

Denna smörgås är ett härligt alternativ för dig som vill ha något annat än en vanlig macka till lunch. Den är fylld med saftig grillad portobello och en härlig vegansk pesto som du kan göra själv. Smaklig måltid!

Ingredienser:

  • 4 skivor bröd
  • 2 portobello-svampar
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 matsked olivolja
  • Salt och peppar
  • Vegansk pesto (hemmagjord eller exempelvis den från Ica)

Instruktioner:

  1. Skär paprikan i små bitar och hacka vitlöksklyftorna.
  2. Skiva portobello-svamparna.
  3. Lägg svamparna, paprikan och vitlöken i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar.
  4. Stek svamp- och paprikablandningen på hög värme i en stekpanna tills de är mjuka och har fått fin färg, ca 5-7 minuter.
  5. Rosta brödskivorna och lägg på den grillade svamp- och paprikablandningen.
  6. Toppa med en klick vegansk pesto och servera genast.

Helt vegansk

Du kan också variera smörgåsen genom att lägga till dina favoritgrönsaker eller toppa den med något extra som avokado eller soltorkade tomater. Och bäst av allt, den är helt vegansk! Vi hoppas att du kommer att njuta av denna smörgås lika mycket som vi gör. Smaklig måltid!

Läs mer: