Så gör du en vegansk trerättersmeny – med bara färdigprodukter

Ibland är man sugen på en riktig festmåltid. Men det är inte varje gång man också känner att man har tid att laga något från grunden. Som tur är finns det numera så många bra vegoprodukter att det går att fixa en trerätters utan någon ansträngning alls. I den här artikeln förklarar vi hur du gör. 

Förrätt: Snittar med tångrom  och Toonish skagen

Skär upp bröd i snittar. Stek snittarna i veganskt smör (om du känner dig ambitiös). Lägg på Toonish goda skagenröra och lite tångrom. Pressa citron över. Om du vill ha snittarna extra festliga kan du slänga på lite dill. 

Är du sugen på något mindre fiskigt kan du köra snittar med Yipins goda kycklingröra istället.

Huvudrätt: Vegansk oxfilé från Juicy marbles med bearnaisesås och potatis i ugn

Den veganska oxfilén från Juicy marbles är en riktig höjdare. Den är förvisso ganska dyr, och måste beställas hem. Men det är värt det. Smaken ligger mycket nära riktigt kött, och produkten är mycket saftig. Servera tillsammans med potatis i ugn (som du saltar ordentligt och ringlar olivolja över) och den goda bearnaisesåsen från Vegme.

Om du inte har tillgång till Juicy Marbles finns det en rad andra ”köttiga” alternativ. Ett är den veganska steken från varumärket Wheaty.

Dessert: Ben & jerrys-glass

När det kommer till vegansk glass finns det flera bra alternativ. men vi tycker att den godaste är Sundae non-dairy berry revolutionary och salted caramel brownie non-dairy.

Om du inte är sugen på glass är ett bra alternativ chokladpuddingen från Alpro. Den har en riktigt rund och fin smak.

Läs mer: