Vegme bearnaise – vegansk bearnaisesås

Vegme bearnaise – vegansk bearnaisesås

4
(1)
Vegmes veganska bearnaisesås är en riktig höjdarprodukt. Läs varför i den här recensionen.

Veganska varianter av animaliska klassiker har de senaste åren seglat upp bland de vanligaste produkterna på vegoscenen. Saker som sojamjölk och mjölkfri glass har i och för sig funnits länge – men produkter som denna: vegansk bearnaise, i alla fall känns som att de är relativt nya i dagligvaruhandelns hyllor. Och det kanske inte är särskilt konstigt, att göra en bearnaisesås – som i normala fall innehåller 300 gram smör – vegansk är kanske inte det lättaste.

Det är dock det som Vegme – ett företag som vi tidigare har hyllat för såväl deras burgare som vegobullar – har försökt sig på. Förväntningarna på den här produkten är därför höga. Men som alla vet: detta leder också till att fallhöjden är högre. Vi är dock glada över att säga att Vegme faktiskt har lyckats riktigt bra. Nu var det ett tag sedan vi åt ”vanlig” bearnaise från butiken, men vi är relativt säkra på att vi inte hade känt någon skillnad alls om vi hade gjort ett smaktest mellan sådan och den här. Vegme har verkligen lyckats riktigt bra med att ersätta smöret med rapsolja och sojabönor. Detta innebär att såsen har en krämig och tjock konsistens som är svår att värja sig mot.

Även smaken på produkten är riktigt bra. Vegme har knappast snålat på dragonen, den ört som ger bearnaisesås sin distinkta smak. Dessutom fungerar de övriga smaktonerna också bra: sälta finns till exempel, men tar inte överhanden, som det ibland kan bli med bearnaisesås. Överlag är det här helt enkelt en riktigt välsmakande sås.

Sammanfattningsvis är det här en av de bättre produkterna vi har testat. Dels ligger den otroligt nära originalet, dels smakar den riktigt bra. Rekommenderas till alla som gillar bea!

Betygsätt den här produkten

4 / 5. 1

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar