5 väldigt goda växtbaserade alternativ till fisk

Fisk är något många nyblivna veganer (och vegetarianer) saknar när de går över till en kost fri från animalier. Som tur är finns det en stor mängd alternativ som är helt fria från kött från våra undervattensvänner. Det gäller såväl enkla vardagsrätter som fiskpinnar och klassiker som sill. Här är de fem bästa veganska fiskalternativen som vi har testat.

1. Ica Selection svill örter och lök

Det här är den absolut bästa fejksillen vi har smakat. Shiitakesvampen ger en perfekt konsistens som inte ligger långt ifrån det vi minns att originalet smakar som. Dessutom är kryddningen riktigt bra. Produkten kommer från Icas lite lyxigare ”Selection”-segment, och det märks att mycket kärlek har lagts på den.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en femma i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

2. Ica tångcaviar

Den här produkten smakar inte bara likt köttverserionen den är gjord för att efterlikna. Vi skulle till och med säga att den är godare. Icas tångcaviar är perfekt för många saker. Vi gillar att lägga den på en vegansk våffla tillsammans med växtbaserad gräddfil och rödlök.

Här kan du läsa hela vår artikel om produkten.

Findus Green Cuisine spenatpinnar

3. Findus Green Cuisine spenatpinnar

Av alla alternativ till de klassiska fiskpinnarna som vi har testat är det här den allra bästa. Vi gillar speciellt att de inte försöker likna originalet i någon större grad. Istället får vi en produkt som är helt sin egen – med en riktigt bra konsistens. Enda nackdelen är att produkten hade behövt mer salt, i övrigt är den perfekt.

När vi skrev om Findus spenatpinnar gav vi dem en fyra i betyg. Här kan du läsa hela recensionen.

Vegan Zeastar Notuna sashimi - vegansk tonfisk

4. Vegan Zeastar Notuna Sashimi

Den här produkten är gjord för att likna tonfiskbitarna man får när man beställer sushi, och jisses vilket bra jobb den gör med det. Först och främst ser den verkligen ut som riktig fisk. Dessutom är smaken också bra. Se bara till att inte försöka värma bitarna, då blir det inte bra!

Här kan du läsa hela vår recension.

5. Hooked Toonish Mayo

Även denna produkt är gjord för att likna tonfisk, men tonfisk av en lite annan sort. Här handlar det om den klassiska röran gjord på tillsammans med majonnäs (helt vegansk även den). Det här är en krämig produkt med riktigt mycket smak.

När vi recenserade den gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Läs mer: