5 sorters riktigt gott veganfika

Svenskar älskar sin fika. Som tur är finns det numera en rad veganska alternativ när det kommer till bullar och annat smått och gott. I den här artikeln listar vi de fem godaste veganska fikaprodukterna vi har testat.

Delicatoboll

1. Delicatoboll

En riktigt klassiker, som trevligt nog bara råkar vara vegansk. Vi älskar Delicatobollar. Smaken är väldigt söt, men på ett bra sätt. För den som inte gillar detta finns det numera även en version utan tillsatt socker.

Här kan du läsa vår recension av Delicatobollarna.

2. Vemondo Vegan Muffins Cocoa

Dessa muffins från Lidls veganska märke Vemondo är verkligen otroligt goda. De är saftiga, och har dessutom en riktigt bra chokladsmak.

Vår recension av produkten kan du läsa här.

3. Jätten choklad

Dessa chokladrån är mycket goda – och tillskillnad från flera liknande produkter är de veganska. Smaken är bra, konsistensen är krispig – och dessutom kommer godsakerna i en stor påse.

Här kan du läsa hela vår recension.

4. Oreo original

Oreo-kakor är en annan klassiker inom segmentet ”accidentally vegan”, alltså produkter som inte marknadsförs specifikt som veganska men som ändå är det. Vi älskar hur som helst dessa söta och väldigt amerikanska kakor. Speciellt om man doppar dem i mjölk!

Vår recension kan du läsa här.

Ica frukt- och nötbar bär och vanilj – vegansk raw food-kaka

5. Ica frukt- och nötbar bär och vanilj

Vissa gillar lite nyttigare fika. Till dessa kan vi rekommendera denna goda bar från Ica. Den har en riktigt god smak av vanilj som gör att den känns lite lyxig.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Läs mer: