5 riktigt goda veganska produkter i Icas egna sortiment

Ica har numera ett riktigt stort sortiment av växtbaserade produkter. Det är så klart roligt att ett av Sveriges största företag satsar hårt på vego – men eftersom utbudet är så stort kan det vara svårt att hitta rätt. I den här artikeln listar vi därför de fem godaste produkterna i Icas egna veganska sortiment.

1. Ica selection svill örter och lök

Av alla veganska sillsorter vi har testat är det här den allra godaste. Den har en riktigt fin, örtig, smak och shiitakesvampen fungerar som en perfekt ersättning för fisk. Detta främst på grund av konsistensen, som är riktigt bra. 

När vi testade den här produkten gav vi den en femma i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

2. Ica tångcaviar

På plats två på listan återfinns ännu en produkt som är tänkt att efterlikna en fiskprodukt. Här har vi att göra med en tångrom, som i alla fall vi tycker smakar mycket bättre än vad vi minns att animaliska romprodukter i samma prisklass gör. 

Även den här produkten gav vi en femma i betyg när vi testade den. Här kan du läsa hela recensionen.

Ica falafel

3. Ica falafel (fryst)

Ica har två falafelprodukter i sitt egna sortiment, en färsk och en fryst. Vi tycker att den sistnämnda är betydligt godare. Faktum är att det är en av de allra bästa falaflarna du kan hitta i svenska matbutiker. Bollarna är riktigt frasiga och goda. 

Här kan du läsa hela vår recension av produkten. 

4. Ica svenskt växtbaserat hummus

Det här är en lite annorlunda produkt. Det är nämligen en hummus helt gjord på svenska ingredienser. De klassiska kikärtorna är utbytta mot svenska ärtvarianter och röran är mer robust än originalet. Väldigt gott är det hur som helst. 

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra. Hela recensionen kan du läsa här.

5. Ica I Love Eco mandeldryck

Vi tycker att den godaste mjölkersättningen är den gjord på mandel, och det här är vår absoluta favorit. Den har en riktigt bra, mest neutral men också lite nötig, smak. 

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

Läs mer: