5 riktigt goda produkter från Zeinas

Varumärket Zeinas – som frontas av den populära matbloggaren Zeina Mourtada – är en riktig favorit för oss på Vegojakt. De säljer veganska produkter som består av olika klassiska rätter från Mellanösterns olika kök. I den här artikeln har vi samlat det vi tycker är de fem godaste produkterna från varumärket. 

Zeinas hummus original

1. Zeinas hummus original 

Vem älskar inte hummus? Det gör i alla fall vi! Och denna är den absolut bästa man kan köpa i svenska mataffärer. Smaken är nötig, konsistensen är krämig och len. Det här är en av de bästa produkter vi har testat – alla kategorier. 

När vi recenserade Zeinas hummus gav vi den en femma i betyg. Hela recensionen kan du läsa här

2. Zeinas muhammara 

Muhammara är en paprikaröra som ursprungligen kommer från Syrien. Den är väldigt smakrik och får en härlig sötma från de granatäpplekärnor som ingår i röran. Även detta är en produkt som håller mycket hög klass. 

Här kan du läsa hela vår recension.

3. Zeinas tahina

Tahina, eller tahini, är en sesampasta som ingår i exempelvis hummus. Men man kan även äta den genom att hälla i några droppar vatten och citron. Då blir det en röra som är riktigt god på egen hand. Zeinas variant är lite för mild, men ändå väldigt god. Dessutom kommer den i en praktisk flaska. 

Vår recension kan du läsa här.

Zeinas hummus tabbouleh

4. Zeinas hummus tabbouleh

Den här produkten kan på ett sätt ses som ett misslyckande. Den smakar nämligen väldigt mycket som gurkmajonnäs. Men vet ni vad som är gott? Gurkmajonnäs! 

Här kan du läsa hela vår recension av produkten.

5. Zeinas mezemix

Varför bara välja en produkt när man kan få tre stycken i en förpackning. Den här produkten innehåller både originalhummusen och muhammaran, plus en riktigt god baba ganoush. 

Hela recensionen kan du läsa här.

 

Läs mer: