De 5 godaste veganska korvarna som går att köpa i butik

Ibland är man sugen på något som går snabbt att göra, som mättar, och som dessutom är gott. Vad passar då bättre än en vegokorv? Det finns en rad olika alternativ inom detta segment, och i den här artikeln listar vi de allra bästa.

Vegme chorizo – vegansk korv

1. Vegme chorizo

Det här är den allra godaste vegokorven som vi har smakat. Den kommer från varumärket Vegme, som har gjort sig kända för att göra bra produkter. Det vi gillar allra mest med den här korven är smaken. Den är riktigt kryddstark. Dessutom har produkten en bra konsistens och ser ut som en korv ska göra.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en femma i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Ica het vego-chorizo

2. Ica het vego-chorizo

Även nummer två på listan är en smakrik chorizo. Den här varianten kommer från Ica och bjuder – förutom sin goda smak – på en bra konsistens med mycket tuggmotstånd. Produkten är, precis som nummer ett på listan, gjord på ärtprotein. Detta verkar vara något av en standard för moderna veganska korvar.

Här kan du läsa vår recensionen av produkten.

Snack it Vege Story Snack Piri-Piri – vegansk ölkorv

3. Snack it Vege Story Snack Piri-Piri

Den här produkten skiljer sig något från de andra korvarna på den här listan. Det här är nämligen en ölkorv. Denna typ av snack är grymt eftersom det inte behöver tillagas, men ändå mättar. Vi är glada att det numera finns en vegansk version, och den gör oss inte alls besvikna. Smaken är stark och konsistensen är bra. En riktig höjdare, kort sagt.

När vi skrev om den här korven gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

https://www.vegojakt.se/articles/wheaty-veganstek-grill-seitanmix/

4. Vegme vegansk wienerkorv

Den här wienerkorven har ett skinn som faller av när produkten kokas. Det ser inte särskilt trevligt ut. När man smakar produkten glömmer man dock snabbt detta faktum. Det är en riktigt god produkt, som gör ett bra jobb med att återskapa smaken av barndomens kokkorvar. En riktig höjdare, helt enkelt.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

5. Vegme vegansk grillkorv

Vegme befäster sin position som kung över den svenska vegkorvmarknaden genom att plocka hem hela tre av de fem platserna på den här listan. Den här grillkorven är den tråkigaste av dessa tre produkter, men vanlig grillkorv är ju å andra sidan ganska tråkigt.

Vi gav den här produkten en fyra i betyg. Vår text om den kan du läsa här.

Läs mer: