Ica het vego-chorizo

Ica het vego-chorizo

4.5
(2)
Vegojakt har testat Icas heta vego-chorizo. Det är en produkt som knappast kommer att göra någon besviken – i alla fall inte de som gillar hetta.

Den sydamerikanska chorizon har varit en favorit bland våra köttätande vänner så länge vi kan minnas. Ibland har det dock känts som att det inte har funnits några riktigt bra alternativ på den veganska scenen. Den där riktiga hettan saknas ofta när köttet försvinner (vilket är konstigt: det finns ju inget som är spicy med döda djur). Detta är Ica hur som helst här för att ändra på med sin produkt Het vego-chorizo.

Man måste faktiskt säga att de har lyckats grymt bra med smaken. Det finns en hetta i den här produkten som är få andra vegokorvar förunnat. Vi snackar om en kombination av smaker som chili, vitlök, och paprika, som alla jobbar tillsammans för att skapa en stark – men inte för stark – fest i munnen.

Konsistensen är också bra. Själva tuggmotståndet har vi det, i den nya generationens vegoprodukter så populära, ärtproteinet att tacka för. Vi bjuds på en konsistens som kanske inte är 100 procent känslan vi minns att kött skapade mellan tänderna, men bra nära.

Ett tips är att äta denna goda korv i en så kallad ”choripan”. I denna argentinska specialitet serveras korven i en baguette tillsammans med chimichurri. Chimichurri är en sydamerikansk sås bestående av persilja, citronjuice, lök, chili och olivolja. Det skapar en fräsch motpart till chorizons hetta – som verkligen är svår att värja sig mot.

Om du är mer sugen på något som påminner dig om barndomen, men med lite vuxnare smaker, går det förstås bra att byta ut baguetten mot ett korvbröd och chimichurrin mot ketchup och senap.

Betygsätt den här produkten

4.5 / 5. 2

Var först med att betygsätta

Lämna ett svar

Logga in för att lägga till recensioner

Logga in för att lägga till recensioner

[nextend_social_login provider="facebook"][nextend_social_login provider="google"]

Lämna ett svar