De 5 bästa växtbaserade produkterna som säljs på Lidl

Den tyska dagligvarujätten Lidl har länge varit stor i Sverige. Med tanke på att priserna är betydligt lägre än på Ica och Coop är detta kanske inte särskilt konstigt. Kvaliteten på Lidls produkter varierar. En del grejer märker man verkligen är gjorda bara för att vara så billiga som möjligt. Men det finns också en hel del produkter som faktiskt är bra. I den här artikeln listar vi några av dessa.

Vegan Island dairy free spread with spring onion and cracked black pepper - Vegansk mjukost från Lidl

1. Vegan Island Dairy free spread with spring onion and cracked black pepper

Produkten som kanske har det längsta namnet av någon produkt vi någonsin testat är också en riktig höjdare. Här har vi en vegansk dessertost av det mjuka slaget som smakar minst sagt gott. Vi bjuds på en syrlig smak med inslag av peppar, och slipper tråkiga bismaker. Det här är en riktig topprodukt, som vi rekommenderar till alla.

Här kan du läsa hela recensionen av produkten.

2. Vemondo Vegan muffins cocoa

Bakverk som muffins är en av sakerna många saknar när de går över till en kost helt fri från animalier. Som tur är finns det idag en hel radda veganska alternativ. Ett av dessa kommer från Lidls vegmärke Vemondo och smakar riktigt bra. Här får vi en saftig muffin med riktigt mycket chokladsmak.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Vemondo vegan cevapcici – veganska köttfärsbitar

3. Vemondo Vegan cevapcici

Den här veganska versionen av Bosniens nationalrätt cevapcici  är riktigt saftig. Bitarna är gjorda på ärtprotein och smakar riktigt gott, även om vi hade önskat att de hade smakat lite mer.

När vi skrev om Vemondos cevapcici gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

Vemondo Hazelnut and cocoa spread - Vegansk Nutella från Lidl

4. Vemondo Hazelnut and cocoa spread

Nutella är som vi minns det otroligt gott. Nutella innehåller dock tyvärr animaliska ingredienser. Som tur är finns det gott om veganska alternativ. Ett kommer från Vemondo och ligger mycket nära originalet. Här bjuds vi på en god smak av såväl hasselnötter som choklad.

Här kan du läsa hela recensionen av produkten.

Vemondo pizza Verdura - Vegansk pizza från Lidl

5. Vemondo Pizza verdura

Slutligen har vi en vegansk pizza fylld med riktigt mycket grönsaker och med en väldigt krispig botten. En av de bättre växtbaserade fryspizzorna som kommer att göra många veganer glada.

Här är hela recensionen av denna goda produkt.

Läs mer: