De 4 bästa falaflarna du kan köpa i butik (och ett bottennapp)

De 4 bästa falaflarna du kan köpa i butik (och ett bottennapp)

Falafel är en sann vegansk klassiker. De friterade kikärtsbollarna härstammar från Mellanöstern, men har under det senaste århundradet även blivit mäkta populära i västvärlden. Allra godast är det så klart att göra egen falafel (eller att köpa från ett hak i Malmö, den stad i Sverige som har godast falafel) – men idag finns det även många bra alternativ i matbutikerna. I den här artikeln listar vi några av dessa.

Ica falafel

1. Ica falafel (fryst)

Ica erbjuder inte en men två olika falafelvarianter. Den ena återfinns i kyldisken, och den andra i frysdisken. Enligt oss är den senare betydligt bättre. Här snackar vi bollar som är frasiga, krispiga och som dessutom är välkryddade. Det enda problemet är att de har lite svårt att hålla ihop när man friterar dem.

När vi recenserade Icas frysta falafel gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

2. Änglamark falafel

Även denna variant återfinns i frysdisken. Den kommer från Coops lite lyxigare, ekologiska, varumärke Änglamark. De här bollarna är riktigt frasiga och saftiga – det enda problemet är att de hade kunnat vara saltare.

När vi recenserade den här produkten gav vi den en fyra i betyg. Hela recensionen kan du läsa här.

3. Hälsans kök falafel (färsk)

Det här är den bästa färska falafeln vi har testat. Den återfinns alltså i kyldisken och smakar riktigt bra. Det enda problemet vi upplever med de här bollarna är att de är lite för hårda. I övrigt är det en utmärkt produkt.

När vi skrev om Hälsans köks färska falafel gav vi den en fyra i betyg. Hela texten kan du läsa här.

4. Schysst käk klassisk falafel

Även denna produkt återfinns i kyldisken. Den har en bra konsistens och är välkryddad. Problemet är bara det att vitlöken får ta över allt för mycket. I övrigt är det här en helt okej produkt, även om den inte mäter sig med de andra varianterna på listan.

Här kan du läsa vår recension av produkten, som vi gav en trea i betyg.

Findus Green Cuisine falafel

SÄMST: Findus Green Cuisine falafel

Går man tillbaka ungefär tio år i tiden var falafel från frysdisken något helt väsensskilt från den man åt ute. Så är till en viss grad fortfarande fallet, men på den tiden handlade det kort och gott om en annan maträtt. Ofta smakade det ungefär som den här varianten från Findus. Den är obefintligt kryddad och saknar både krisp och frasighet.

Med det sagt är den inte vedervärdig. När vi recenserade den gav vi den en tvåa i betyg.

Läs mer: